Skottland, dag 1-2

Tjolahopp! inlägg jag skrev imorse**

Dag Ett.


Dagen började i Karlstad då joas mamma väckte oss kvart i sex. Bluh. Men söta som vi e så for vi upp o packade ner vår bil-piknick, som bestod av underbara domusrevben och smörgås från Dalen. Mumsit.

När vi kom fram till Säve utanför göteborg, där planet skulle ta oss till Skottland, så blev jag så äckligt nervös, hua alltså. Jag har ju flygit en gång förr och det gick ju felfritt och jag var inte ens speciellt nervös.. Skillnaden från nu till då är väl att jag sett så jäkla mycke av den där serien 24. Där är det ju terrorister som spränger plan,kapar plan o släpper ut biologiska virus på hotell,så ja, jag var ganska livrädd där ett tag att terrorister skulle kapa planet,haha. Men vi överlevde. Vi satt breve två killar som hade kilt och tillhörande på sej. Trevliga och roliga, men dom skulle endast till skottland för Whiskyns skull! blä


När vi landade fick vi stå i en kö i säkert en timme endast för att visa passen IGEN, ((bara för att Skottland inte har det här ''schengen'')) och luften var kvavare än kvavast (stavning??) för att allt folk trängdes i en trång korridor,usch. Det enda jag hade på hjärnan va ''om det är NÅNGÅNG jag kommer råka ut för svininfluensan så e de NU', eller när vi väntar på flyget hem sen lär jag ju åxå tänka så,iofs. (positivt tänkande is the shit)

Vi hyrde en bil och eftersom det är vänstertrafik här så fick vi oss många skratt innan Joa kom in i det och sen i rondellerna, och även att inte köra för mycke och nära trottarkanterna (en gång råka han styra upp på en trottoarkant så vi guppa i bilen, nedanför vände sej en gubbe om, han såg väldigt stel ut men han SKULLE ändå vända sej om å se va fan vi höll på med. Lite komiskt :D )

'

Vi hittade till Bed & Breakfast där vi skulle sova över, nån mil därifrån som vi landade med planet. Huset var väldigt gammalmodigt och med vacker utsikt, dock fick vi rummet på andra sidan så vi fick ingen utsikt, höhö. Det fanns vilda kaniner jag försökte fånga men det var ju bara slöseri på motion, haha.

Vi försökte sedan (när vi haft våra väskor på rummet) hitta skottlands motsvarighet till ICA, typ. Och det var ''morrisons''. Och här heter GB's glass ''Wall's''. lite lagom komiskt. Lidl finns här och även JET, haha. Massa får och bregott-kossor och massvis av lösa hundar (dock har jag bara sett en enda vallhund än så länge och mycke småhundar) Vi köpte lösgodis igår som kostade 13kr/hg (1pund/hg) inte billigt alltså. Coca cola och pepsi finns endast (iaf där vi varit) i 2liters eller en miniburk som rymmer ungefär 2dl, bara å välja. Dom har kinderäggs-choklad och mjölken är i plastdunkar. Intressant va? Jag sitter just nu i bilen och skriver, för nätet på B&B var kasst och jag var dödstrött klockan 8 på kvällen, så jag uppdaterar det här så fort jag har nät. Ska vila lite nu, hos er är klockan 10.57,här e den 9.57, kul..

***
HOHO, här e jagigen, 14 timmar senare, yä..
Ja jag vet, idag är det egentligen dag två, men gårdagens B&B (bed and breakfast) hade ett uruselt internet som jag inte kunde använda. Jag ska försöka att få ihop dag 1-2 i samma inlägg får se om det går trots en litenliten bloggdator med små tätt sittande tangenter..,,..

Idag har vi åkt bil sen 9 på morgonen till 20.00 på kvällen,kort och gott. åkt flera mil fel 3 gånger,bara vända o va glad ändå. Imorgon ska vi vara tuffa o leta upp boende dit vi hamnar istället för att baka idag,dagen innan, Funny. Märks väl om jag skriver då eller inte, om inte så sover jag väl troligtvis i bilen för allt annat är fullt :-)

Vi har åkt en liten sån där sightseeing-färja idag som tog en timme, kostade 6 pund?!?!? mycke berg å slott som kändisar tydligen övernattar i ofta, Michael Jackson ,Cher och nån mer jag inte sparade på min minneskort i huvvu (borde dessutom byta ut det,hmm) Satt två norskar på båtn å, tysta och brydde sej då inte alls om nå jäkla berg,förstår dom :-)

Men idag såg vi något riktigt mäktigt, det var liksom berg,men riktigt mäktiga sådana.

Detta B&B e fanimej bättre än de igår,duschen e underbar o rummet e lika stort som tvrummet hemma :P

Nu ska jag försööka lägga upp bilder..


den som kommer på vad de här e e skitduktig.. jag kom då int på de...
skotsk frukost. åt de kl 8, åt igen kl 20.00. å kan ni gissa hur mättande det här var..


''
snee, vet inte hur man vänder. huhu..åkte färja!nu blir det nog massa bilder på underbara naturen..Den här platsen är mäktigast hittills.
Man förstår inte mäktigheten av bara ett foto,men är man där tror man att man drömmer..
---

Idag är det fan dag 4 på semestern o internet suger på alla ställen. uppdaterar med mycke fler bilder senare,kanske senare elelr imorgon.l


kramis så länge!!

2009-07-26 | 23:35:56 | Jag är blond, vad är din ursäkt? | 5 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» Ragnar med u

Inte avundsjuk!

2009-07-27 // 10:48:09
» lys

det är en sån som håller i bröden va?

2009-07-27 // 12:42:59
» Fisen

:D Åååh, vad roligt att läsa hur ni har det där nere :D Fina bilder :D Här hemma går det bra med alla djur :P KRAM

2009-07-27 // 15:27:15
» FRIDA HJÄRTA KEVIN

Vad kul :D

2009-07-28 // 17:52:11
» Fridih

komenterar

2009-08-08 // 15:01:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback